top of page

Starta en Eremitplats

En eremitplats är en plats i naturen som du som markägare upplåter som övernattningsplats till en gästande husbil eller husvagn. Till skillnad från en ställplats eller camping så får den stå för sig själv, och det är naturen som skall spela huvudrollen - inte minigolf och glasskiosker. 

De flesta campare tycker att det känns bra att göra rätt för sig - fordon omfattas ju inte av allemansrätten. Har du en vägbom så får camparen koden i sin bokningsbekräftelse. Eftersom du vet vem som campar behöver du inte oroa dig för nedskräpning eller misskötsel. En gäst som missköter sig blockeras omedelbart från vår plattform.

Platsen behöver inte ha några bekvämligheter, men gästen förväntar sig att Eremitplatsen är naturskönt beläget. Extra efterfrågat bland våra gäster är närhet till vatten eller utsikt från en höjd. 

madkroken 3.jpg
l6mCL8G-8z8EYQaWe1Q2b0bayx3eg97dCw.jpeg
femlingen.jpeg
IMG-2007.jpg
Holmeshult 3.jpg

Har du en plats? Det är enkelt och riskfritt att bli Eremitvärd!

En Eremitplats ligger på en enskild väg som du som markägare bestämmer över, och det är det som gör att du har rätt att ta betalt för nyttjandet. För dig som har en fastighet certifierad enligt FSC så skall ju dessutom 5 % av arealen skötas med fokus på naturvärden och/eller sociala värden som primära mål. Perfekt för dig som vill skapa en eller ett par Eremitplatser!
 

Ta fram och förvalta vackra områden med unik natur så ger Eremit dig möjlighet att få en inkomst genom naturturism. 

Kika gärna i vår checklista för en bra Eremitplats

bottom of page