P1040728.JPG

Bli Eremitvärd till en Husbil

Att vara Eremitvärd för en husbil är enkelt. Här kan du läsa hur du skapar din egen framgångsrika Eremitplats.

1. Hitta en bra plats och kontrollera framkomlighet

En eremitplats är en plats i naturen som har det där lilla extra och som du själv skulle vilja övernatta på. Det behöver inte finnas några faciliteter, men den skall ligga på enskild farbar väg. 

Vi skickar skyltar eller stickers kostnadsfritt, som du om du vill kan sätta upp så att dina gäster hittar till platsen och längs vägen om det finns avtagsvägar. Finns det en vägbom, så byt ut låset till ett kodlås.

Se vår checklista längst ned på sidan för tips hur du gör din Eremitplats framgångsrik.

2. Ta några kort

Ta några kort på platsen. Ju fler desto bättre. Människor har lättare att ta till sig bilder än text.

3.  Lägg upp platsen på Eremits webbplats
  • Gå in på www.eremit.app

  • Skapa ett konto

  • Klicka på "Min profil"

  • Klicka på "Mina tjänster"

  • Välj "Eremitplats" (eller "Eremitplats - Ta med en vän" om din plats tillåter flera bilar som kompisåker)

  • Fyll i din annonstext och sätt ett pris. Läs gärna avsnittet "Så skapar du en framgångsrik annons" nedan.

  • När du är klar med din annons granskas den av oss innan publicering.

4. Börja ta emot gäster

Så snart platsen är godkänd så kan du börja ta emot dina första gäster. 

Gäster som är nöjda kommer ofta tillbaka, och då inte ovanligt att de tar med en kompis (om du har valt att tillåta detta). 

Frågor?

Har du några frågor är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig!

Axel  0702 - 13 23 55  

Larz 0727 - 43 06 49

Support@eremit.app

Checklista för en framgångsrik Eremitplats

Det viktigaste med en Eremitplats är att det är vacker natur och att du själv skulle vilja övernatta på platsen. Vi har samlat några tips för att din Eremitplats skall bli framgångsrik.

Platsen

Det är viktigt att det känns lite ombonat på platsen, så att gästerna vet att de har hamnat rätt.

Grundregeln för platsen är “ju mindre lutning desto bättre”. En del husbilar har hydrauliska stödben och klarar att stå på lutning, medan andra kräver mycket jämnt underlag.

Om det är lite lutning på platsen, lägg gärna fram ett par brädbitar som gästen kan använda vid behov, särskilt viktigt om du tar emot husvagnar.

Vägen dit

Håll det röjt runt vägen dit, och håll blicken högt. Husbilar är breda och tänk på att de

ofta har parabolantenner och annat på taket som kan fastna i hängande grenar.

En liten husbil kan klara mindre branta backar, medan en framhjulsdriven bil med husvagn kan få problem redan vi mindre lutningar. Var tydlig i din annonstext om framkomligheten är begränsad, och kryssa bara i de fordonsslag som du är helt säker på kommer fram till platsen.

Röj

Röj gärna bort sly, buskar och träd. Röj för att skapa ljus till marken, framhäva vackra vyer eller ta fram en mångfald av träd. Lövträd bör favoriseras framför barrträd och låt gamla eller döda träd få stå kvar. Men ta inte ner allt, röj i omgångar och gå runt och betrakta.  Tänk på göra låga stubbar då dina gäster inte ska behöva snubbla.

Kör gärna undan avverkade träd och buskar. Det tar flera år innan naturen förvandlar avverkningsrester till mull. Gästerna kan komma att uppfatta detta som att det är skräpigt på platsen. 

Mysig  och säker eldplats

Eld är en fantastik mys- och frihetsfaktor som uppskattas på kvällen när det börjar bli kallt och rått. Gör det enkelt för gästen att få tillgång till ved.

Båt

Vi vet att det är mycket uppskattat med tillgång till båt och kommer att ge dig fler gäster. Du kan antingen välja att inkludera båten i priset eller ta en slant extra för den. 

Flera eremitplatser på samma fastighet

Det går naturligtvis bra att ha flera eremitplatser på samma fastighet, men undvik att placera dem inom hör- och synhåll från varandra. 

Kompisplats

En gäst kan välja att "ta med en kompis", d.v.s. att gästen bjuder in ytterligare en eller två bilar, om du som eremitplatsägare har ställt in att detta skall vara möjligt i din annons. Det är ganska vanligt att campare kommer i grupp. Du får då dubbelt betalt för platsen. Kompisbokningar tenderar att bli fler när man fått en etablerad plats.

Gör det lätt för dina gäster att hitta dit

Genom att lägga ner lite energi på att göra det enkelt att hitta för dina gäster så minskar du risken att de kör fel och måste ringa efter hjälp.

Skyltning i form av en enkel Eremitskylt (går att beställa av oss) uppskattas av gästerna och gör dem trygga med att de är på rätt plats, men det är inget krav. 

Om det är svårt att navigera till platsen genom skogen kan man sätta en eremitskylt vid rätt avtagsväg.

Finns vägbom rekommenderar vi att man sätter ett Eremitklistermärke (beställes nedan) på bommen så att gästen vet att de kommit rätt.

Om du har en “motortrafik förbjuden”-skylt eller liknande rekommenderar vi att du sätter antingen en Eremitskylt eller klistermärke på eller vid skylten (beställes nedan) för att göra det tydligt att våra besökare kan passera.

Vid behov, lägg upp en rutt till platsen. Eremitplattformen erbjuder att man kan sätta upp en viss rutt som leder till platsen, d.v.s. att du anger koordinater som gästen hänvisas via om de navigerar via appen. 

Det är särskilt viktigt att använda denna funktion om det finns alternativa vägar med låg framkomlighet eller återvändsgränder. Be oss om hjälp om du har svårt att konfigurera din rutt.

Om platsen ligger utanför vägnätet som finns i Google Maps kan det vara bra att i texten skriva koordinaterna till avtagsvägen, och sedan skylta därifrån.

Vändmöjligheter

Kan du vända med vanlig personbil så kan du vanligtvis vända med en mindre husbil eller campervan.

För större husbilar kan det vara svårt att avgöra då det beror på fordonets storlek och gästens manövreringsvana, så var hellre lite försiktig i vad du lovar. Om husvagn kräver att man kopplar bort den för att vända, skriv det gärna i annonstexten.

Kod till vägbom eller kedja

Tänk på att fylla i koden till bommen i annonsen på Eremit under "Extra meddelande vid bokning". Kunden får då koden i sin bokningsbekräftelse.

Fricamping

Står det ofta campare på platsen idag? Det är svårt att erbjuda en plats som redan idag frekventeras av fricampare som eremitplats. Gäster som har bokat förväntar sig att det finns plats och att ingen annan står där.

Annat friluftsliv

Om det är mycket andra människor i rörelse på platsen, till exempel vandringsleder, se till att det framgår tydligt i annonstexten.

Personligt bemötande

Ingenting slår ett personligt bemötande. Lyssna nyfiket om gästen har förbättringsförslag, och återkoppla gärna till oss på Eremit om det är något vi behöver veta eller kan göra bättre kring bokningssystemet.

Recensioner

Kunden kan skriva en recension av platsen. Goda recensioner kommer nästan omedelbart att ge fler besökare. Ett personligt bemötande är ett bra sätt att få goda omdömen. Om du får kritik, fundera på om du kan bli tydligare i din annons och skapa mer korrekta förväntningar.

Tillstånd

Om du är osäker, eller behöver anlägga något, kontrollera alltid med din kommun vilka föreskrifter som finns.

Så skapar du en framgångsrik annons på Eremit

Bilder

Bilder är viktigt och lägg gärna till många bilder till din annons. Tänk på att människor har lättare att ta till sig bilder än text. Fotografera gärna även vägen så att gästen känner sig trygg med att komma fram med sitt fordon.

Texten

Försök att skriva säljande och att en bra historia om en plats kan göra stor skillnad. Framhäv gärna djur- och naturvärden på platsen. Fiske är uppskattat, så om det finns fiskemöjlighet är det bra att framhäva detta. Beskriv i annonsen om fiskekort behövs, och hur man i så fall köper ett. Inkludera sjöns namn och gärna en länk till rätt fiskekort i iFiske. 

Undvik ordet "ställplats" då detta associeras med flera fordon på samma yta. Klicka gärna på den engelska flaggan i hörnet och skriv en engelsk översättning. Om du är osäker på att skriva en annons på engelska så bara lämna det tomt så gör vi en översättning.

Prissättning

Vår rekommendation att börja med en lägre prissättning tills du har fått ett antal höga betyg på platsen. Blir platsen populär kan du justera priset i efterhand. Räkna med att det tar ett tag att arbeta upp ett kundunderlag till din plats.

Lycka till med din Eremitplats! Kom ihåg att det alltid går att kontakta oss om du har frågor på Support@eremit.app